Fem créixer Les Vinyes

Defensant l'educació i el futur dels qui més estimem: els nostres fills

Serveis Territorials d’Ensenyament posposa fins a finals de desembre la decisió definitiva envers Les Vinyes

1 comentari

fem_creixer_les_vinyes_castellbisbal

El Director General dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallés Occidental (SSTT), Sr. Lluís Baulenas i Cases, es compromet davant la plataforma Fem Créixer Les Vinyes i la direcció del centre a ajornar la decisió envers Les Vinyes fins a finals de desembre, moment en què espera rebre per part de l’Ajuntament de Castellbisbal una nova proposta educativa global pel municipi.

Aquesta notícia, ben rebuda pels membres de la plataforma assistents a la reunió, deixa oberta la porta a noves possibilitats de distribució de l’alumnat entre els actuals centres educatius, així com a la consolidació d’un projecte públic únic i innovador 3-16 anys a Castellbisbal i a tot el Vallés Occidental, com és l’Institut-Escola Les Vinyes.

El Sr. Baulenas va deixar clars quins són els criteris d’Ensenyament alhora d’optimitzar els centres educatius existents a cada municipi. Per aquest ordre, Ensenyament es centra en:

  1. Eliminar grups en aquells centres en què hi ha afegits (el que popularment s’anomenen “bolets”)
  2. Eliminar grups en aquells centres que encara no estan construïts i/o treballen en barracons o estructures temporals.
  3. Eliminar grups d’aquells centres on s’hagi de fer una inversió considerable en manteniment o adeqüació d’instal·lacions obsoletes o velles.
  4. Eliminar grups per no deixar escoles amb una línia, optimitzant escoles per deixar dues línies.

 

Seguint aquests criteris, l’Institut-Escola Les Vinyes no es veuria afectat per les adeqüacions d’alumnat d’Ensenyament i així ho va transmetre el Sr. Baulenas. Però la decisió envers Les Vinyes depèn d’un treball conjunt entre l’Ajuntament i la comunitat educativa del municipi.

Malgrat tot, el descens important de la natalitat a Castellbisbal obliga, segons el Sr. Baulenas, a prendre “mesures dràstiques”. Si bé aquest any la decisió d’Ensenyament es centra en mantenir 6 línies de P3 obertes en només 3 dels 4 centres educatius disponibles, dintre de 2 anys la demografia es consolidarà en només 4 línies de P3. Per tant, Ensenyament només mantindrà 2 centres educatius amb la seva estructura completa, però amb una ratio de 30 nens per classe (són 120 nens els empadronats i pendents d’accedir a P3 a dos anys vista).

En aquest sentit, des de la Plataforma creiem que no seria cap barbaritat pensar que aquells nens i nenes que ara es veuran obligats a canviar de centre o a no ser inscrits en el centre desitjat, es vegin obligats d’aquí dos anys a tornar a canviar de centre. Tampoc seria estrany que la fugida d’alumnes inscrits a Les Vinyes per tal d’acompanyar als seus germans de P3 a altres centres suposi una pujada dràstica de les ratios d’altres línies superiors (i és una mesura valorable per part del Sr. Baulenas a mig termini). I seria raonable que, si tancant Les Vinyes la Generalitat llança per la borda una inversió de 7,5 milions d’Euros, es negués en rotund a fer cap inversió, per petita que sigui, per la millora dels altres centres del municipi.

Aquesta reunió es va mantenir el passat dia 28 de novembre, entre la plataforma Fem Créixer Les Vinyes, la direcció del centre, i el Sr. Lluís Baulenas.  A la reunió, que es va dur a terme a l’Ajuntament de Castellbisbal, es van posar sobre la taula els arguments de la plataforma contra el tancament paulatí del centre, així com les directrius de treball de SSTT.

Per part de l’Ajuntament, ja s’ha presentat la moció de suport a la continuïtat de Les Vinyes i a tota la comunitat educativa de Castellbisbal, que va ser aprovada en ple municipal ahir al vespre amb la unanimitat de tots els partits polítics del municipi (PSC, CiU, PP i Alternativa per Castellbisbal).

1 thoughts on “Serveis Territorials d’Ensenyament posposa fins a finals de desembre la decisió definitiva envers Les Vinyes

  1. http://www.tv3.cat/videos/4722091/La-denuncia-es-queixen-del-tancament-progressiu-daules-de-lescola

    Minut 12:16 –

    “Criteris que s’aplicarà a tot arreu:

    – Si és la més demandada o no
    – Espai on està ubicada (propera, barri població matrimonis joves preferent)
    – Ajuntament interlocutor”

    Una mica de coherència, si us plau!!

Deixa un comentari