Fem créixer Les Vinyes

Defensant l'educació i el futur dels qui més estimem: els nostres fills

Celebrem el Dia Internacional dels Drets Humans!

Deixa un comentari

Imatge

Des de Fem Créixer Les Vinyes, volem commemorar amb aquesta entrada el dia d’avui, el Dia Internacional dels Drets Humans. La Declaració Universal dels Drets Humans va ser adoptada el 10 de desembre de 1948. Consta d’un preàmbul i 30 articles on s’estableixen els drets i llibertats humanes bàsiques a les que totes les dones i homes, en totes les parts del mon, tenen dret, sense cap tipus de distinció.

La Declaració es sosté sobre dos pilars fonamentals: la llibertat i la plena igualtat. I en aquest sentit es manifesta en parlar de l’educació en el seu article 26:

1. Tota persona té dret a l’educació. L’educació serà gratuïta, si més no, en la instrucció elemental i fonamental. La instrucció elemental serà obligatòria. L’ensenyament tècnic i professional es posarà a l’abast de tothom, i l’accés a l’ensenyament superior serà igual per a tots en funció dels mèrits respectius.
2. L’educació tendirà al ple desenvolupament de la personalitat humana i a l’enfortiment del respecte als drets humans i a les llibertats fonamentals; promourà la comprensió, la tolerància i l’amistat entre totes les nacions i grups ètnics o religiosos, i fomentarà les activitats de les Nacions Unides per al manteniment de la pau.
3. El pare i la mare tenen dret preferent d’escollir la mena d’educació que serà donada als seus fills.

Treballem per escollir l’educació pels nostres fills.

Per una educació pública municipal de qualitat a Castellbisbal, Fem Créixer Les Vinyes!!

Deixa un comentari